Otevřeno pondělí 08:00-17:00, sobota 8:00-11:30
Hrnčířské náměstí / ČSA 520 Frýdlant.
TĚŠÍME SE NA VAŠÍ NÁVŠTĚVU!

Zdravá výživa

Nabízený sortiment

  • Aroma air spray: Antitabák, Citron, Eukalyptus, Litsea cubeba, Levandule aj.
  • Balzámy: Bambucké máslo, Atopikderm, Dětský, Konopný, Měsíčkový, Rakytníkový, Růžový, Vanilla …
  • Bylinné koupele: Na dobrou noc, Levandulová, Relaxační, Heřmánková, Přesličková …
  • Hydrofilní odličovací oleje: Argan Revital, Lemon Tea tree, Levandule, Meduňka, Růžové dřevo …
  • Květinové pleťové vody: Levandule, Máta, Meduňka, Neroli (neutrální), Rosalina, Rozmarýna, Růže, Santal, Tea tree …
  • Regenerační obličejové oleje: Bio Argan Revital, Granátové jablko, Heřmánek, Jasmín, Levandule, Růže …
  • Sprchové oleje: Celulinie, Erotika, Grep, Intimia, Konopný, Lemongras, Levandule, Rakytník-Orange …
  • Tělové a masážní oleje: Antistri, Atopikderm, Body Fit, Celulinie, Devatero kvítí, Erotika, Maratonec, Mojito, Relax, Růže …
  • Aloe kapská, Aloisie, Andělika, Anýz, Arnika, Aronie, Artyčok ..
  • Bedrník, Bez černý (květ, list), Borůvka (list, nať, plod), Brusinka (plod, list), Bříza ..
  • Celík zlatobýl
  • Čekanka
  • Divizna, Dobromysl, Dub kůra, Dvouzubec ..
  • Fenykl
  • Gingo, Gotu kola, Guarana semeno mleté
  • Heřmánek, Hloh (květ, list, plod), Hluchavka, Hořec
  • Chaluha, Chmel
  • Jablečník, Jasmín, Jeřáb, Jestřabina, Jetel červený, Jitrocel, Jmelí
  • Kadidlo, Kakost, Kokoška, Kontryhe, Kopřiva (kořen, list), Kostival, Kotvičník, Kozlík kořen
  • Lapacho kůra, Levandule květ, Lékořice kořen, Lichořeřišnice semeno, Lípa květ, Lnice, Lopuch
  • Maliník, Mateřídouška, Meduňka, Měsíček květ, Mochna husí, Mučenka
  • Ostropestřec (plod, drcený), Ostružiník
  • Pelyněk, Pískavice, Plavuň, Plicník, Podběl, Potočnice (řeřicha potoční), Proskurník, Přeslička, Puškvorec, Pýr
  • Rakytník plod, Rdesno (vrbice), Rozrazil
  • Řebříček, Řepík
  • Schizandra, Sléz (květ, list), Smetanka (kořen, kořen s natí, list), Světlík, Svízel
  • Šalvěj, Šišák, Šípek
  • Třapatka (echinacea), Třezalka, Tužebník
  • Vrba kůra, Vrbka nať, Vrbovka, Vřes (květ, nať)
  • Yzop
  • Zázvor kořen celý/mletý, Zemědým, Zeměžluč, Zlatobýl, Ženšen …

… a mnoho dalších bylinek, které nabízíme a nejsou zrovna skladem, lze objednat

Bylinné:

  • Anticholest – pro normální stav metabolismu lipidů
  • Baldriánské – kozlík je vhodný pro relaxaci proti stresu
  • Benevit – přirozená obranyschopnost organismu
  • Celík zlatobýl – působí příznivě na močovou soustavu
  • Cévní – normální činnost cévní soustavy
  • Čistící – příznivě působí na látkovou výměnu
  • Dobré trávení
  • Dobrou noc 
  • Dračí síla – příznivé na sexuální zdraví
  • Echinacea – přirozená obranyschopnost organismu
  • Eleutherokok – řadí se mezi adaptogeny, příznivní na duševní výkonnost
  • Ginkgo – příznivé na periferní oběhový systém
  • Guarana – příznivá na psychickou a fyzickou vitalitu, vhodná při únavě, obsahuje kofein
  • Hepčík – podporují obranyschopnost a normální fci horních cest dýchacích
  • Hloh -přispívají k normální funkci nervové a oběhové soustavy
  • Imunostim 
  • Jaterní – normální funkce jater
  • Jírovec – vliv na cévní soustavu
  • Jmelí –  vliv na normální činnost cévní soustavy
  • Karmelitánské – podporují trávení a mají relaxační účinek
  • Klimakterin – při menopauze
  • Kokoška – vliv na normální funkci močové soustavy a menstruační komfort
  • Kopretina řimbaba – při migréně a v období menstruace
  • Ledvinové – močové cesty a ledviny
  • Leuzea – pro osvěžení těla, fyzickou a duševní odolnost
  • Lichořeřišnice – na normální činnost močových cest, příznivá na vlasovou pokožku
  • Mátové žaludeční – dobré trávení a funkci žaludku
  • Metabolik – činnost jater, žlučníku, močové soustavy
  • Mučenka – při stavech přepracovanosti, mají uklidňující účinek
  • Na spaní – k navození spánku
  • Ostropestřec – působí příznivě na činnost jater
  • Prostatin
  • Průduškové – dýchací systém
  • Rakytník – celková odolnost organismu
  • Rhodiola – duševní a fyzická výkonnost
  • Schizandra – působí jako adaptogen a tonikum
  • Šalvěj – působí příznivě na dýchací systém
  • Šišák – mají uklidňující účinky
  • Štíhlá linie – pocit sytosti + kontrola tělesné hmotnosti
  • Třezalka – normální trávení, spánek a přispívají k dobré náladě
  • Tužebník – klouby a vylučování vody z organismu
  • Vrbovka – příznivá na činnost prostaty a močových cest
  • Ženšen – duševní a fyzická výkonnost
  • Jogurty Sojade bifidus s příchutí.
  • Karbanátky: slunečnicové/ seitanové/ tofu/ sójové.
  • Kozí sýr
  • Margarín: omega 3/ slunečnicový s olivovým olejem/ Soya pro teplou a studenou kuchyni.
  • Medailonky s brokolicí
  • Nápoje: sójové/ rýžové/ ovesné/ mandlové/ kokosové.
  • Nářez: brokolice/ s mořskou řasou/ zeleninový/ žampionový
  • Párky: rostlinné/ sójové.
  • Paštiky Svačinky
  • Rostlinná uzenina: klobása/ Gurmán/ jemná/ papriková/ uzená.
  • Salám: kuřecí bezmasý/ lahůdkový vegetariánský/ lovecký vegetariánský.
  • Seitan: natural/ speciál.
  • Smetana: sójová/ mandlová.
  • Tempeh: smažený/ uzený.
  • Tofu sýr: bylinkový/ česnekový/ kořeněný/ natural/ s mořskou řasou/ uzené/ zeleninové.
  • Tofu salám: paprika/ cibule/ bylinky/ pikant/ mozaika/ česnek.
  • Vegetariánská alternativa: kuřecích řízků/ hovězího steaku/ gyros&kebab/ kuřecích medailonků.
  • Zelí kysané
  • Bílé
  • Bylinné
  • Černé
  • Červené
  • Kvetoucí
  • Ovocné
  • Zelené

  • Sójová smetana
  • Sójový nápoj: se smetanou/ s vlákninou/ s vitamíny/ s extra proteiny/ s vápníkem a lecitinem.
  • Ovesný
  • Rýžový
  • Kukuřičný
  • Kokosový
  • Pohankový
  • Špaldový
  • Jáhlová
  • Kukuřičná: kukuřično-jáhlová/ kukuřično-ovesná/ kukuřično-pohanková
  • Ovesná
  • Pohanková
  • Rýžová: rýžovo-carobová/ rýžovo-pohanková
  • Šestizrnná
  • Špaldová
  • Vícezrnná
  • Ajurvédská
  • Mletá/ zrnková
  • Obilná
  • Ovesná
  • Špaldová
  • Žaludovka – pravá žaludová
  • Bezový květ (pro výrobu domácích limonád)
  • Meducínka
  • Šláftruňk rudý/ zlatý
  • Zázvor (pro výrobu domácích limonád)
  • Životabudič
  • Životabudič pro muže

  • Badyán celý – do čínské kuchyně, pokrmy z hovězího masa, dušené ryby, také do perníků a likérů.
  • Bazalka – extra kvalita, do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty, vhodná do fazolí a omáček.
  • Bobkový list celý – do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání zeleniny a hub.
  • Estragon – do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny.
  • Hořčice semeno – pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub.
  • Hřebíček celý – do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže.
  • Chilli kroužky – do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť.
  • Jalovec plod celý – na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby.
  • Kardamom celý – pravý zelený – zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla, do asijské kuchyně, pečiva, výborný do kávy.
  • Kardamom mletý – nepostradatelný v indické kuchyni, špetka kardamomu výrazně ovoní kávu.
  • Kerblík – do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla.
  • Kmín celý – na pečená a dušená masa, slané pečivo.
  • Kmín drcený – na pečená a grilovaná masa a ryby.
  • Kopr list – na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování.
  • Koriandr list – nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa.
  • Koriandr plod mletý – dušená masa a zelenina zejména v indické a arabské kuchyni.
  • Kurkuma mletá – má jemnou, kořenitou chuť a vůni, v asijské kuchyni do omáček a rýže.
  • Libeček list – ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary.
  • Majoránka – do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků.
  • Medvědí česnek – do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory.
  • Muškátový ořech celý – do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú.
  • Nové koření celé – do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání zeleniny a hub.
  • Oregáno – italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež.
  • Paprika lahůdková maďarská mletá – do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas.
  • Paprikové vločky – pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa.
  • Pažitka – do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů.
  • Pepř bílý celý – má jemnější chuť a vůni než pepř černý, vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky.
  • Pepř černý celý – hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně.
  • Pepř růžový celý – vhodný všude tam, kde se používá pepř, je značně aromatický, ale málo peprný.
  • Pepř zelený celý – velmi jemná chuť a vůně, vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa.
  • Petržel list – do polévek, bramborových a sýrových jídel.
  • Rozmarýn – pečená drůbež, ryby, rajská omáčka a polévka, vepřová pečeně.
  • Římský kmín celý – mexická, indická a arabská kuchyně; před použitím je vhodné kmín opražit, chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá.
  • Saturejka – do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty.
  • Skořice ceylonská celá – do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni; má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská.
  • Skořice čínská celá 25 cm dlouhá – do svařeného vína i na dekoraci.
  • Skořice mletá – na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso.
  • Šafrán celý – výrazně ovoní a ochutí polévky, omáčky, rýži, drůbež.
  • Tymián – k přípravě ryb, pečených a dušených mas.
  • Vanilka plod – výhodou je několikanásobné použití – tobolku necháte několik dnů v cukru, pak ji omyjete a můžete použít znovu. Opakované použití je možné třeba i pro aromatizaci mléka či studených omáček. Porovnáte-li vůni a chuť vanilky s umělou náhradou (vanilkovým cukrem), pravděpodobně přestanete vanilkový cukr používat.
  • Adžika – kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí.
  • Bruschetta – opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou.
  • Bylinkové máslo – k dochucení majonézy, másla, polévek a omáček.
  • Bylinky do polévky – do polévek, salátů a omáček, též pod svíčkovou.
  • Bylinky s cibulkou – ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček.
  • Citrónový pepř – dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám.
  • Čubrica – bulharské koření do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek.
  • Dobrá nálada – pikantní kořenící přípravek s mořskou solí k ochucení polévek, salátů, těstovin. Probuďte vzpomínky na letní dovolenou a vykouzlete pokrmy s vůní Středozemí.
  • Garam Masala – do indických jídel, s koriandrem a citrónem, vhodné i na mořské ryby.
  • Grilovací byliny – pro všechny druhy grilovaných mas, neobsahuje sůl.
  • Chakalaka – středně ostré koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas.
  • Chlebové koření – kořenící směs k ochucení domácího chleba, pečiva atd.
  • Indické kari – aromatické, mírně pikantní kari.
  • Karí Madras – pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb, středně ostrý typ kari.
  • Koření na ryby – jemné koření na všechny druhy ryb. Vařte krátce spolu s pokrmem, aby se nevytratilo výjimečné aroma této směsi.
  • Koření na tofu – vyzkoušejte marinádu z koření paní Yoko, kokosového mléka, sojové omáčky, citronové šťávy, čerstvého zázvoru a sezamového oleje a v ní naložené tofu krátce osmahněte.
  • Maďarské koření – na steaky, pečená masa a pikantní omáčky.
  • Na špagety – na těstoviny a pizzu.
  • Peperoncino – směs česneku, chillies a petržele – na těstoviny, omáčky.
  • Perníkové koření – pro přípravu perníků a cukroví.
  • Piri-Piri – pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky.
  • Provensálské koření – do salátů, na drůbež, do omáček.
  • Salátové koření – směs rozmarýnu, libečku, estragonu, tymiánu, majoránky, dobromyslu, meduňky, bazalky, anýzu, fenyklu, kopru, kmínu a medvědího česneku v jednom.
  • Směs pepřů – ideální do mlýnků na pepř; osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy.
  • Thajské kari – ostřejší kari s paprikou.
  • „Láskyplné srdce“
  • „Nesmírné štěstí“
  • „Rodinné štěstí“
  • „Vycházející slunce“
  • Cizrna
  • Čočka: červená/ zelená/ tmavozelená
  • Hrách: žlutý/ zelený.
  • Fazole: adzuki/ bílá velká/ navy/ pinto/ černá ledvina/ černé oko/ červená ledvina/ mungo.
  • Ořechová/ s ovocem/ studentská
  • Amarantová
  • Bezlepková: Mantler/ Michalík/ Nominal
  • Celozrnná: pšeničná/ žitná
  • Cizrnová
  • Ječná
  • Sójová: hladká/ hrubá/ odtučněná.
  • Rýžová
  • Kukuřičná
  • Pohanková
  • Špaldová
  • Žitná chlebová
  • Hraška: na obalování/ na zahušťování/ vanilka na palačinky a těsta.
  • Kukuřičný škrob
  • Sójové maso sušené: granulát/ kostky/ nudličky/ plátky.
  • Náhrada vajec: Vajahit
  • Arašídy
  • Kešu
  • Lísková jádra
  • Makadam natural
  • Mandle
  • Para
  • Pekanové ořechy
  • Piniové oříšky
  • Pistácie
  • Vlašská jádra
  • Amarant
  • Bulgur: pšeničný/ špaldový/ ječmenný/ pohankový
  • Jáhly
  • Ječmen
  • Kukuřice
  • Kuskus: celozrnný/ ochucený
  • Oves: nahý/ bezpluchý.
  • Pohanka: světlá/ tmavá loupaná/ lámaná.
  • Quinoa
  • Pšenice: ozimá/ špalda.
  • Rýže: basmati/ jasmínová/ černá divoká/ červená/ parboiled/ short/ natural/ dlouhozrnná
  • Žito
  • Shoyu
  • Tamari
  • Miso
  • Černý kmín
  • Olivový
  • Palmový
  • Kokosový
  • Konopný
  • Lněný
  • Mandlový
  • Rakytníkový
  • Řepkový
  • Sezamový
  • Slunečnicový
  • Sójový
  • Z dýňových semen
  • Z lískových oříšků
  • Z ostropestřce
  • Z vlašských ořechů
  • Aróniová směs
  • Brusinková směs
  • Exotická směs
  • Horké borůvky, jahody, maliny, višně
  • Lesní směs
  • Zahradní směs
  • Dia tyčinky
  • Čokolády: 90%, 82%, 72%, 62% 50%
  • Bezlepkové: tyčinky/ sušenky/ trubičky
  • Musli tyčinky
  • Bonbóny
  • Lízátka
  • Sušenky
  • Vafle
  • Crackery
  • Tyčinky
  • Křupky
  • Pukance
  • Chlebíčky
  • Flapjack
  • Doplňky na vaření
    • Škrob kukuřičný
    • Směs na zahušťování/ na obalování
    • Cukr vanilkový/ skořicový/ citronový
    • Kypřící prášek do pečiva bez fosfátu
  • Směs na karbanátky
  • Směs na chléb
  • Směs na bábovku/ mazanec/ bramborové těsto
  • Instantní polévky
  • Polévkové směsi
  • Džem ST.DALFOUR
  • Krém arašídový
  • Tahini – sezamová rostlinná omáčka
  • Carobella
  • Balzámy
  • Krémy
  • Gely
  • Samoopalovací lotio
  • Agar – želatina
  • Arame
  • Hijiki
  • Kombu
  • Nori
  • Wakame
  • Dýňová semínka
  • Chia semínka
  • Konopná semínka
  • Lněná semínka
  • Sezam
  • Slunečnice
  • Anýz
  • Artrofyt
  • Echinacea
  • Goji
  • Ibiškový
  • Imunovit
  • Jitrocel
  • Kopřiva
  • Meduňkový
  • Rakytníkový
  • Šalvěj
  • Šípkový
  • Průduškový
  • Zázvorový
  • Agávový
  • Borůvkový
  • Brusinkový
  • Datlový 
  • Javorový
  • Kukuřičný
  • Pšeničný
  • Rýžový
  • Řepný
  • Sirup z ječného sladu
  • Sladovit: sušený/ tekutý
  • Špaldový
  • Dia cukr 
  • Fruktóza – ovocný cukr
  • Hroznový cukr
  • Kokosový cukr
  • Přírodní cukr: třtinový, řepkový
  • Stevia: porcovaná, prášek, tekutá, tablety
  • Třtinový s melasou
  • Třtinová šťáva sušená 
  • Ananas
  • Ananas přírodní
  • Ananas s příchutí
  • Banán
  • Brusinky
  • Datle
  • Fíky
  • Ibišek květ
  • Jablka (kroužky)
  • Jahody
  • Meruňky
  • Papája
  • Pomelo
  • Rozinky
  • Švestky
  • Třešně
  • Zázvor

  • Amarantové
  • Bezlepkové
  • Bezvaječné
  • Celozrnné
  • Cizrnové
  • Grahamové
  • Ječné
  • Kukuřičné
  • Pohankové
  • Pšeničné
  • Rýžové
  • Špaldové
  • Žitné

 

  • Acai 
  • Drť lněných semen
  • Drť z ostropestřce
  • Drť ze semínek hroznového vína
  • Laminária – tablety
  • Matcha čaj
  • Propolisové kapky
  • Šungitová drť
  • Švédské byliny
  • Ženšen – tablety

 

  • Apotheke
  • Barekol
  • Country life
  • Danival
  • Diana svět oříšků
  • Ecover
  • Eden
  • Grešík
  • Provamel
  • Voelkel
  • Wurzl
  • Madami
  • Moštovna Lažany
  • Muso (japonská firma)
  • Natural
  • Saloos
  • Sunfood
  • Oxalis

  • Napište nám

      Vaše jméno (vyžadováno)

      Váš email (vyžadováno)

      Předmět

      Vaše zpráva