Otevřeno pondělí 08:00-17:00, sobota 8:00-11:30
Hrnčířské náměstí / ČSA 520 Frýdlant.
TĚŠÍME SE NA VAŠÍ NÁVŠTĚVU!

Bulgur – nalámaná obilovina

BULGUR

Obiloviny tvoří základ zdravého jídelníčku. Jednou z předních obilovin je pšenice, z níž se zhotovuje právě bulgur. Z tohoto druhu obiloviny se díky svému složitému procesu výroby získá maximum.

Významná plus bulguru:

  • vysoká nutriční hodnota
  • obsah vitamínů A, hořčíku, fosforu a železa
  • vysoký obsah vlákniny
  • minimální množství tuku
  • obsah bílkovin
  • podporuje činnost střev a nervové soustavy
  • nenadýmá

11073383_10203783140760982_1086774163_n 11075324_10203783140120966_1043674385_n 11077899_10203783140960987_1243562689_n

Bulgur je již předvařený, což usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Je možné ho jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.

Dá se využít v řadě zeleninových nebo masitých jídel.V české kuchyni se používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály

Příprava bulguru:

Mezi jeho další nesporné výhody patří i jednoduchá a rychlá příprava. Stačí nasypat v poměru 1:3 do horké vody a nechat nabobtnat, zhruba hodinu, rychlejší je ho cca 10–12 minut povařit. I s vývarem ho následně můžete použít jako zavářku do polévky. Pakliže vodu slijete, lze bulgur zamíchat do nádivek, salátů, poslouží i jako příloha k masu či zelenině. Vaše sympatie si získá i jako obměna rýže v rizotu nebo náhrada části mletého masa v sekané.

 

1381388_1446603038899562_1166461157_n

1377992_1446605652232634_2097172611_n

  • Napište nám

      Vaše jméno (vyžadováno)

      Váš email (vyžadováno)

      Předmět

      Vaše zpráva